Перевірка виконання Типового положення про бухслужбу бюджетної установи — Держпраці

Власник або уповноважений ним орган самостійно визначає організаційну структуру, встановлює чисельність працівників і штатний розпис (ст. 64 ГКУ).

Натомість завдання та функціональні обов'язки бухгалтерських служб, повноваження керівника бухгалтерської служби у бюджетних установах визначаються КМУ (частина четверта ст. 8 Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні»). Для цього КМУ затвердив Типове положення про бухгалтерську службу бюджетної установи.

У листі Держпраці маємо посилання на наказ Мінсоцполітики, яким затверджена, у т. ч. форма акта інспекційного відвідування (невиїзного інспектування) юрособи (фізособи), яка використовує найману працю. У вказаній формі акта визначений перелік питань для контролю за додержанням законодавства про працю та немає посилання щодо контролю Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні».

Стосовно виконання вимог вказаного Типового положення та постанови КМУ «Про упорядкування структури апарату центральних органів виконавчої влади, їх територіальних підрозділів та місцевих державних адміністрацій» Держпраці повідомило, що Національне агентство України з питань державної служби відповідно до покладених завдань надає роз'яснення щодо застосування законодавства з питань державної служби та служби в органах місцевого самоврядування.

 

 

0