Соцгарантії учасників АТО поширили на учасників операції Об'єднаних сил

Особам, які забезпечують державний суверенітет України на тимчасово окупованих територіях, надано право на соціальні гарантії, передбачені для учасників АТО.

Відповідний Закон «Про внесення змін до деяких законів України у зв'язку з ухваленням Закону України "Про особливості державної політики по забезпеченню державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях в Донецькій і Луганській областях» набрав чинності 31 серпня.

Документом внесено зміни до ряду законів України, реалізація яких забезпечить комплексне врегулювання питання соціального захисту громадян, які братимуть участь у заходах із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі та стримуванні збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, та інших питань, пов'язаних із зазначеними заходами.

Також передбачені зміни в частині приведення термінології щодо осіб з інвалідністю у відповідність до Конвенції про права осіб з інвалідністю.

Нагадаємо, 30 квітня 2018 р. почалася операція Об'єднаних сил щодо забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях

 

0