Проект змін до Звіту про квоту працевлаштування осіб передпенсійного віку

Мінсоцполітики підготувало проект змін до Порядку надання роботодавцями державній службі зайнятості інформації про зайнятість та працевлаштування громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню.

Вони пов’язані передусім із набранням чинності із 1 січня 2018 р. окремих норм Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій».

Для підприємств, установ та організацій із чисельністю штатних працівників від 8 до 20 осіб встановлено квоту в розмірі не менше однієї особи в середньообліковій чисельності штатних працівників для працевлаштування осіб, яким до настання права на пенсію за віком відповідно до статті 26 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» залишилося 10 і менше років.

Обов’язковою умовою дотримання роботодавцями квоти вважається працевлаштування таких громадян, про що роботодавці інформують щороку державну службу зайнятості, у встановленому порядку.

Проект змін передбачає:

1. Нову редакцію форми «Інформація про зайнятість і працевлаштування громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню за 20__ рік».

2. В оновленій формі відображатимуться:

  • у рядку 04 — середньооблікова чисельність штатних працівників за звітний рік;
  • У рядку 05 — середньооблікова чисельність штатних працівників за звітний рік, яким до настання права на пенсію за віком відповідно до статті 26 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» залишилося 10 і менше років;
  • у рядку 06 — чисельність громадян, яких планується працевлаштувати в поточному році за рахунок квоти.

3. Рядок 01 заповнюватимуть підприємства, установи та організації з чисельністю штатних працівників понад 20 осіб. а рядок 02 — з чисельністю штатних працівників від 8 до 20 осіб.

 

0