Про небезпечні умови праці роботодавець повідомляє під підпис — Держпраці

Під час укладення трудового договору працівник має бути поінформований роботодавцем під підпис про умови праці на підприємстві, наявність на його робочому місці небезпечних і шкідливих виробничих факторів, які ще не усунуто, та можливі наслідки їх впливу на здоров’я та про права працівника на пільги і компенсації за роботу в таких умовах відповідно до законодавства і колективного договору. Цього вимагає пункт 1 частини першої статті 29 КЗпП, стаття 5 Закону України «Про охорону праці».

Однак, законодавством не встановлена окрема форма документа, до якого б вносився запис про те, що працівник поінформований роботодавцем. Такі записи можуть бути внесені до особової картки (форма П-2) або до акта атестації робочого місця.

Умови праці на робочому місці, безпека технологічних процесів, машин, механізмів, устаткування та інших засобів виробництва, стан засобів колективного та індивідуального захисту, що використовуються працівником, а також санітарно-побутові умови повинні відповідати вимогам законодавства.

За інформацією Управління Держпраці у Тернопільській області.


 

 

0