ПФУ самостійно рахуватиме недоотриману суму від застосування пільгової ставки ЄСВ до заробітку осіб з інвалідністю

ПФУ визначатиме недоотриману ним суми коштів від застосування пільгового розміру ЄСВ у період до внесення змін до Звіту з ЄСВ (додаток 4 до Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування). Для цього використовуватимуться показники звіту щодо нарахування ЄСВ за пільговими розмірами.

Про це йдеться в постанові ПФУ, якою затверджений Порядок розрахунку недоотриманої Пенсійним фондом України суми коштів від застосування пільгового розміру єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

Пенсійний фонд України на підставі даних, зазначених у пункті 4 цього Порядку, щомісяця до 5 числа місяця, наступного за місяцем подання Звіту платниками єдиного внеску, розраховує обсяги недоотриманих коштів як різницю між коштами, сплаченими за пільговим розміром ЄСВ, і коштами, які були б сплачені цими платниками у разі застосування повного розміру ЄСВ, за місяць та наростаючим підсумком із початку року.

 

0