Пенсійний вік не підвищуватимуть

За словами віце-прем’єр-міністра України Павла Розенка, у тексті Меморандуму між Україною і Міжнародним валютним фондом (МВФ) нема жодних зобов’язань щодо підвищення пенсійного віку для українців.

Як відомо, меморандум з МВФ оприлюднено на веб-сайті Міністерства фінансів України. Павло Розенко наголосив, що за нинішніх умов, особливо зважаючи на низьку тривалість життя українців, підвищувати пенсійний вік неприпустимо. Водночас чиновник повідомив, що головним маркером МВФ стосовно пенсійної реформи є вимога щодо нової пенсійної системи в Україні з 1 січня 2018 року.

Окрім того, віце-прем’єр-міністр зазначив, що збільшення розміру пенсій відбудеться після запровадження в Україні трирівневої пенсійної системи, коли одночасно будуть задіяні три рівні: нинішній солідарний, накопичувальний і система недержавного пенсійного страхування. Відтак, зі слів Розенка, кожна людина матиме змогу формувати своє пенсійне майбутнє.

Нагадаємо, відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2017 рік» від 21.12.2016 №1801-VIII, а також Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» від 06.12.2016 № 1774-VIII розрахунок пенсійного забезпечення у 2017 році змінено. Відповідно до змін рівня прожиткового мінімуму, з 1 травня буде встановлено і новий розмір мінімальної пенсії згідно зі статтею 28 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» від 09.07.2003 р. № 1058-IV.

 

 

0