Кабмін доопрацював механізм проведення індексації пенсій у 2019 році

    На офіційному сайті СПО професійних спілок України розміщено доопрацьований проект постанови КМУ «Про проведення індексації пенсій у 2019 р.».

    Цим проектом планують установити, що у 2019 р. перерахунок пенсій згідно із Порядком проведення перерахунку пенсій відповідно до частини другої статті 42 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», проводиться із застосуванням коефіцієнта збільшення показника середньої заробітної плати в Україні, з якої сплачено страхові внески, та який застосовується для обчислення пенсії, в розмірі 1,17.

    Також установити одноразову індексацію пенсій особам, які отримують пенсію, призначену відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», виходячи з розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, встановленого на 1 січня 2019 р. та збільшеного на коефіцієнт індексу споживчих цін 1,61 обчисленого Держстатом за 2015–2016 роки.

    Виплата одноразової індексації проводиться рівними частинами у березні та квітні 2019 р. Фінансування виплат, здійснюється за рахунок коштів держбюджету.

0