До 1 грудня слід визначити працівників, які підлягають медогляду у 2019 році, та подати їх перелік до Держпраці

    Представники роботодавців до 1 грудня повинні надати до управління з питань праці області заяву на ім’я начальника управління щодо визначення категорій працівників, які підлягають медичному огляду в 2019 р.

    Держпраці у Дніпропетровській області нагадує, що відповідно до Порядку № 246 до 1 грудня 2018 р. триває робота щодо визначення категорії працівників, які підлягають попередньому (періодичним) медичним оглядам у 2019 р.

    Процедуру проведення медичних оглядів працівників, зайнятих на важких роботах, роботах із шкідливими чи небезпечними умовами праці або таких, де є потреба у професійному доборі та осіб віком до 21 року визначено Порядком № 246.

    Представники роботодавців у визначений вище термін повинні надати до управління з питань праці області заяву на ім’я начальника управління щодо визначення категорій працівників, які підлягають медичному огляду в 2019 р.

    До заяви додаються:

  • штатний розклад (витяг);
  • дані лабораторних досліджень умов праці з визначенням шкідливих та небезпечних факторів виробничого середовища і трудового процесу на конкретних робочих місцях працівників відповідно до гігієнічної класифікації праці за показниками шкідливості та небезпечності факторів виробничого середовища, важкості і напруженості трудового процесу.

    Усе це стосується тільки окремих категорій працівників (і, відповідно, не всіх підприємств). Обов'язкові попередній (під час прийняття на роботу) і періодичні (протягом трудової діяльності) медогляди проводяться для працівників, зайнятих на важких роботах, роботах із шкідливими чи небезпечними умовами праці або таких, де є потреба у професійному доборі, та щорічно для осіб віком до 21 року (п. 1.3 Порядку 246).

    Після розгляду наданих документів спеціалістом відділу з питань гігієни праці за участю представника первинної профспілкової організації або уповноваженої працівниками особи складається Акт визначення категорії працівників, які підлягають попередньому (періодичним) медичним оглядам у 2019 р.

    До Акту вносяться дані щодо шкідливих та небезпечних факторів виробничого середовища і трудового процесу та дані щодо робіт, для виконання яких є обов’язковим попередній (періодичні) медичний огляд.

    Під час прийняття на роботу, також у разі переведення на іншу роботу роботодавець повинен видати робітнику направлення на обов’язковий попередній медичний огляд за встановленою формою. В направленні має бути вказана характеристика умов праці робітника. Своєю чергою, інформація про характеристику умов праці для кожної професії міститься лише в Акті. Таким чином, якщо на підприємстві до початку 2019 р. не складено Акт, то у роботодавця з 1 січня 2019 р. не буде законних підстав для направлення робітника на попередній медичний огляд і для внесення до направлення даних щодо характеристики умов праці.

    На підставі Акту роботодавець протягом місяця складає чотири примірники поіменних списків працівників, які підлягають періодичним медичним оглядам в 2019 р., та погоджує їх із фахівцем відділу з питань гігієни праці:

  • один примірник Списку залишається на підприємстві,
  • другий — надається закладу охорони здоров’я для проведення медичного огляду працівників,
  • третій — надається до відділу з питань гігієни праці управління з питань праці області,
  • четвертий — робочому органу виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України.

    Далі роботодавець укладає договір про проведення медогляду лише з тим закладом охорони здоров’я, який має другу, першу або вищу акредитаційні категорії, ліцензію на здійснення медичної практики, у якому створено комісію з проведення медичних оглядів, а лікарі пройшли підготовку з професійної патології.

    Заклад охорони здоров’я складає план-графік проведення медичного огляду працівників підприємства та погоджує його із роботодавцем та територіальним закладом Держпраці. 

    Роботодавець має забезпечити своєчасну та організовану явку працівників на медогляд та обстеження.

0