від 29 березня 2017 р. № 348
Кабінет Міністрів України постановляє:
1. Відмінити рішення про реорганізацію Державної санітарно-епідеміологічної служби шляхом її приєднання до Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.
2. Ліквідувати Державну санітарно-епідеміологічну службу.
3. Покласти на Державну службу з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів завдання і функції з реалізації державної політики у сфері санітарного та епідемічного благополуччя населення та із здійснення контролю (нагляду) за дотриманням вимог санітарного законодавства (крім функцій з реалізації державної політики у сфері епідеміологічного нагляду (спостереження) та у сфері гігієни праці та функцій із здійснення дозиметричного контролю робочих місць і доз опромінення працівників).
4. Утворити комісію з ліквідації Державної санітарно-епідеміологічної служби.
Затвердити головою комісії Голову Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Лапу Володимира Івановича.
Голові комісії:
затвердити її персональний склад;
забезпечити здійснення заходів, пов’язаних з ліквідацією Державної санітарно-епідеміологічної служби;
поінформувати Кабінет Міністрів України про результати проведеної роботи.
Прем’єр-міністр України В. ГРОЙСМАН