Звільнення керівників прокуратур

Наказом Генеральної прокуратури України затверджено Положення про порядок приймання-передачі справ, документів та майна прокуратур від 25.05.2017 р. № 155. У разі звільнення і призначення керівників прокуратур, а також ліквідації (реорганізації) прокуратур повинна бути забезпечена своєчасна, якісна і повна передача справ, документів і майна зі складанням акта приймання-передачі. Акт приймання-передачі готується:

  • у ГПУ — працівниками підрозділів організаційно-контрольної діяльності, кадрової роботи, а також документального забезпечення;
  • у регіональних прокуратурах — працівниками підрозділів організаційного, документального забезпечення та роботи з кадрами.

В акті станом на день приймання-передачі наводяться відомості про укомплектованість прокуратури кадрами, наявність кримінальних проваджень (справ), матеріалів, звернень і запитів, наявність та стан збереження речових доказів, стан поточного діловодства та зберігання документів, наявність матеріальних цінностей прокуратури, залишки коштів тощо.

Акти приймання-передачі в регіональних і місцевих прокуратурах складаються в двох примірниках і направляються керівнику прокуратури вищого рівня, а в ГПУ — в одному екземплярі, що зберігається в підрозділі організаційно-контрольної діяльності. Також керівники прокуратур, які передають справи, зобов’язані повернути в режимно-секретні органи наявні в них секретні документи та інші матеріальні носії секретної інформації.

 

0