Звільняємо депутатів місцевих рад, які проходять військову службу

Такі зміни були внесені до статті 119 КЗпП. Особи, які до вступу на військову службу займали виборні посади в органах місцевого самоврядування та строк повноважень яких закінчився, звільняються з посади. Гарантії щодо надання після звільнення з попередньої роботи та виплата середнього заробітку протягом 6 місяців після звільнення у разі неможливості працевлаштування надають після демобілізації.

Гарантії щодо збереження місця роботи, посади (ч. 3 ст. 119 КЗпП) не поширюються на осіб, які займали виборні посади в органах місцевого самоврядування та строк повноважень яких закінчився згідно із Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо гарантій трудових прав осіб, які займали виборні посади в органах місцевого самоврядування, у зв’язку з проходженням ними військової служби» від 22.03.2017 № 1971-VIII, яким статтю 119 КЗпП доповнено частиною 6.

Якщо відповідну роботу (посаду) на період працевлаштування надати неможливо, за колишнім депутатом місцевої ради зберігають, але не більше шести місяців, середню заробітну плату, яку він одержував на виборній посаді у раді.

0