Зупинка транспортного засобу полiцейським для перевiрки наявностi медичної аптечки не передбачена

Національна поліція Ураїни в листі від 11 січня 2016 р. № 71/20/10/04-2016 надала роз'яснення щодо  перелiку причин для зупинки транспортного засобу полiцейським.

Так п. 1 ст. 35 Закону України «Про Нацiональну полiцiю» визначено перелiк причин для зупинки транспортного засобу полiцейським. Вiдповiдно до цього перелiку зупинка транспортного засобу полiцейським для перевiрки наявностi в автомобiлi медичної аптечки не передбачена. Як наслiдок, проведення перевiрки наявностi в транспортному засобi медичної аптечки не може бути причиною для зупинки полiцейським транспортного засобу.

Вiдповiдно до вимог пункту 2 примiтки до пп. «є» пп. 31.4.7 Правил дорожнього руху аптечка, перелiк медикаментiв якої вiдповiдає ДСТУ 3961-2000 «Аптечка медична автомобiльна. Загальнi вимоги» (далi — ДСТУ 3961-2000) для вiдповiдного типу транспортного засобу, повинна бути в закрiпленому станi у мiсцях, визначених пiдприємством-виробником. У разi коли конструкцiєю транспортного засобу зазначенi мiсця не передбачено, медична аптечка повинна розташовуватись у легкодоступних мiсцях.

Крім того, повідомляється щодо питання можливостi для самостiйного комплектування автомобiльних медичних аптечок водiями транспортних засобiв  — в законодавствi вiдсутнi вимоги щодо обов’язкової купiвлi водiями готових таких аптечок. Основною вимогою є наявнiсть медичних засобiв, їх пакування та позначення вiдповiдно до вимог ДСТУ 3961-2000. 

0