Змінено правила надання відстрочок від мобілізації

30 червня Президент підписав Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань, пов’язаних із проходженням військової служби під час дії воєнного стану" від 28.06.2023 р. № 3161-IX (законопроєкт № 9342). 

Законом внесено зміни внесено до абзацу одинадцятого частини першої ст. 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію».
Було встановлено, що не підлягають призову на військову службу під час мобілізації військовозобов’язані, які мають дружину (чоловіка) із числа осіб з інвалідністю та/або одного із своїх батьків чи батьків дружини (чоловіка) із числа осіб з інвалідністю I чи II групи.

Тепер цю норму розширили, уточнивши, що не підлягають призову на військову службу під час мобілізації військовозобов’язані, які мають дружину (чоловіка) із числа осіб з інвалідністю та/або одного із своїх батьків чи батьків дружини (чоловіка) із числа осіб з інвалідністю I чи II групи, за умови, що такі особи з інвалідністю не мають інших працездатних осіб, зобов’язаних відповідно до закону їх утримувати.

Таким чином, відстрочку можна буде отримати лише у тому випадку, якщо в сім'ї військовозобов'язаного немає інших осіб, здатних утримувати особу з інвалідністю.

 

 

🔷 KadrEX  🔶 facebook  🔷 youtube  🔶  telegram

0