Змінено Положення про Фонд соціального захисту інвалідів

Міністерство соціальної політики України видало наказ «Про внесення змін до Положення про Фонд соціального захисту інвалідів» від 27.03.2017 № 477, який набуде чинності з дня його офіційного опублікування.

Зокрема, відповідно до абзацу третього пункту 3 постанови Кабінету Міністрів України «Деякі питання Фонду соціального захисту інвалідів» від 19.01.2011 № 49, пункту 8 Положення про Міністерство соціальної політики України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17.06.2015 № 423 та з метою вдосконалення діяльності Фонду соціального захисту інвалідів внесено зміни до Положення про Фонд соціального захисту інвалідів, затвердженого наказом Міністерства соціальної політики України від 14.04.2011 № 129, виклавши його у новій редакції.

Згідно з унесеними змінами до Положення про Фонд соціального захисту інвалідів (Фонд) основними завданнями Фонду є: фінансове забезпечення заходів щодо соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні; забезпечення в межах своїх повноважень реалізації заходів щодо зайнятості та працевлаштування осіб з інвалідністю, зокрема створення робочих місць.

Окрім того, передбачені такі зміни щодо покладених завдань на Фонд: Фонд спрямовує, координує та контролює роботу територіальних відділень з питань діяльності, визначеної в положеннях про відділення, у тому числі щодо реєстрації у них підприємств, установ, організацій, у т. ч. підприємств, організацій громадських об’єднань осіб з інвалідністю, фізичних осіб, які використовують найману працю; організації прийому звітів про зайнятість та працевлаштування осіб з інвалідністю, зарахування кількості робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю до нормативу таких робочих місць, їх аналізу та перевірки правильності в них розрахунків; обліку підприємств, установ, організацій, у т. ч. підприємств, організацій громадських об’єднань осіб з інвалідністю, фізичних осіб, які використовують найману працю тощо.

 

0