Змінено форму звітності №3-ПН

Наказом Мінсоцполітики від 05.12.2016 р. № 1476 затверджено у новій редакції форму звіту № 3-ПН «Інформація про попит на робочу силу (вакансії)» та Порядок її подання.

Зокрема змінено терміни подання форми. За наявності попиту на робочу силу форма №3-ПН подається не пізніше ніж через 3 робочих дні з дати відкриття вакансії.

Датою відкриття вакансії є наступний день після створення робочого місця чи припинення трудових відносин з працівником, робоче місце якого стає вакантним, або дата, починаючи з якої може бути укладений трудовий договір з найманим працівником.

Роботодавець визначає вид звітності - первинна або уточнювальна.

  • первинна звітність подається з метою інформування про наявність попиту на робочу силу (вакансії).
  • уточнювальна звітність подається в разі необхідності на заміну первинної та містить уточнення характеристик вакансії: умов праці, розміру заробітної плати, вимог до претендента тощо. При цьому не можуть бути змінені дані щодо кількості вакансій та назви професії (посади).

У розділі I форми № 3-ПН відображаються основні дані про вакансії.

За наявності у роботодавців коментарів до вакансії заповнюється розділ ІІ, у якому відображаються порядковий номер відповідного запису в розділі І, а також характеристики вакансій (умови праці, розмір заробітної плати та вимоги до претендентів).

В окремому додатку до наказу наводиться приклад заповнення розділу І форми № 3-ПН.

 

 

0