Змінений Порядок здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях

Кабмін постановою вніс зміни до Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях.

Це рішення вдосконалює систему організації та основних видів і форм навчання посадових осіб та працівників, підвищення їх рівня знань і обізнаності щодо забезпечення пожежної безпеки.

Зокрема, передбачено, що особи в разі прийняття на роботу та працівники щороку за місцем роботи мають проходити інструктаж із питань цивільного захисту, пожежної безпеки та дій у надзвичайних ситуаціях.

Посадові особи до початку виконання своїх обов’язків і періодично (раз на три роки) мають проходити навчання та перевірку знань із питань пожежної безпеки.

Особи, яких приймають на роботу, пов’язану з підвищеною пожежною небезпекою, мають попередньо пройти спеціальне навчання (пожежно-технічний мінімум). Працівники, зайняті на роботах з підвищеною пожежною небезпекою, раз на рік проходять перевірку знань нормативних актів із пожежної безпеки.

Програми проведення інструктажів (вступний, первинний, повторний, позаплановий та цільовий), програми навчання посадових осіб із питань пожежної безпеки та програми спеціального навчання (пожежно-технічний мінімум) затверджуються керівниками підприємств, установ та організацій.

Порядок затвердження таких програм, організації та контролю за їх виконанням визначається МВС.

 

0