Збільшення зарплати вчителів

За попередніми підрахунками Міністерства освіти і науки України очікувана середня зарплата шкільного вчителя у січні 2018 р. має становити 7 тис. 600 гривень. Про це зазначила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич під час урочистого відкриття новозбудованої Йорданештської ЗОШ І–ІІІ ступенів у Глибоцькому районі в межах робочої поїздки до Чернівецької області.

«Ми маємо не лише відкривати гарні нові будівлі шкіл, що безумовно дуже важливо, а й наповнити ці школи новим сучасним змістом освіти. Це неможливо зробити без підняття соціального статусу вчителя, тому хочу повідомити, що сьогодні на засіданні Уряду прийнято дві постанови, що врегульовують збільшення заробітних плат для вчителів. Зокрема, ми збільшили граничний розмір надбавки для вчителів до 30 %», — розповіла Лілія Гриневич.

Так, розміри максимальної надбавки педагогічним працівникам зростають від 20 % до 30 %. Також встановлено нижню межу такої надбавки — не менш як 5 %.

Не менше 20 % надбавки мають отримувати:

  • учителі шкіл, в яких навчання в початкових класах розподіляється за стандартами Нової української школи;
  • вчителі української мови і літератури шкіл з навчанням мовами національних меншин.

З 1 вересня 2018 р. збільшення зарплати обов’язково має бути поширено не лише на педагогів, які отримують зарплату за кошти державного бюджету, а й усіх педагогів, зокрема тих, які отримують зарплату з місцевих бюджетів — вихователі дитсадків, майстри у професійно-технічних навчальних закладах та інших.

0