Збереження середнього заробітку за педпрацівником-військовослужбовцем

Чи зберігається середній заробіток за призваним на військову службу педагогічним працівником?



Так, зберігається.

Хоча, за загальним правилом, згідно зі ст. 119 КЗпП за працівниками, призваними на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, з 19.07.2022 р. вже не зберігається середній заробіток, а зберігається лише місце роботи та посада.

Але згідно зі спеціальним Законом України «Про освіту» від 05.09.2017 р. № 2145-VIII за педагогічними працівниками передбачено збереження середнього заробітку на час проходження військової служби за призовом під час мобілізації.

Так, відповідно до частини другої ст. 57 цього Закону в разі захворювання педагогічного чи науково-педагогічного працівника, яке тимчасово унеможливлює виконання ним посадових обов’язків і обмежує можливість перебування в колективі осіб, які навчаються, або тимчасового переведення за цих чи інших обставин на іншу роботу чи проходження військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період, або військової служби за призовом осіб із числа резервістів в особливий період за таким працівником зберігається попередній середній заробіток.

 


0