Збереження педагогічного звання в разі переходу на іншу посаду — роз’яснює профспілка

За педагогічними працівниками, які переходять на посади методистів, зберігаються присвоєні попередньою атестацією кваліфікаційні категорії (п. 3.27 Типового положення про атестацію педагогічних працівників, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 6 жовтня 2010 р. № 930). Такі працівники атестуються не пізніше ніж через два роки після переходу на посаду методиста.

За методистами навчально-методичних, методичних кабінетів (центрів) зберігається право до наступної атестації на отримання підвищених посадових окладів, якщо в період роботи на посадах учителя, викладача, вихователя за результатами атестації їм було присвоєно звання.

Тому право на підвищення посадового окладу методистові методичного кабінету, який перейшов на цю посаду з посади вчителя, за педагогічні звання, що були присвоєні під час роботи на посаді вчителя, має зберігатися лише до наступної атестації за посадою методиста.

Надалі наявність педагогічного звання «старший учитель» чи «учитель-методист», присвоєного за посадою вчителя загальноосвітнього навчального закладу, не впливає на розмір оплати праці методиста методичного кабінету.

 

0