Затверджено нові зони карантину з 7 вересня!

В Україні оновили зони карантину в залежності від епідеміологічної ситуації в регіонах.

Червону зону розширили через погіршення ситуації з коронавірусом. Про це повідомив міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов. Сьогодні уряд вирішив внести до червоної зони карантину:

  • Івано-Франківськ, Коломию, Калуш, Косівський та Тисменицький райони Івано-Франківської області;
  • Біляївку, Ізмаїл та Болградський район Одеської області;
  • Дубно та Костопільський район Рівненської області;
  • Тернопіль, Бережани та Чортків, Бережанський, Бучацький, Гусятинський, Монастирський, Теребовлянський, Тернопільський та Чортківський райони Тернопільської області;
  • Великобурлуцький район Харківської області;
  • Чернівці, Вижницький, Глибоцький, Заставнівський, Кіцманський, Новоселицький та Сторожинецький райони Чернівецької області;
  • Бобровицький район Чернігівської області.

Нове зонування почне діяти з 7 вересня.

В «червоній зоні» забороняється робота громадського транспорту, закриваються навчальні заклади, в тому числі дошкільні та школи. Дозволяється тільки висадка пасажирів з транспорту, який курсує транзитом, і з міжобласного транспорту.

У «помаранчевій зоні» заборонена діяльність засобів розміщення (готелів, туристичних баз тощо.), крім готелів; діяльність розважальних закладів, ресторанів в нічний час; планові госпіталізації в лікарнях; робота спортзалів, фітнес-центрів, закладів культури; прийом нових змін в дитячі табори. Масові заходи можна в кількості 1 людина на 20 квадратних метрів і не більше 100 осіб.

У «жовтій зоні» не можна відвідувати установи соціального захисту, в яких перебувають люди похилого віку, крім тих, які надають послуги кризового втручання.

В «зеленій зоні» діють наступні обмеження перебування в громадських будівлях - лише у масках або респіраторах; проведення масових заходів із розрахунку не більше 1 людини на 5 квадратних метрів; кінотеатри можуть працювати з заповненістю на 50 %, перевезення пасажирів в громадському транспорті здійснюється тільки на сидячих місцях.

0