Запроваджується єдиний рахунок для сплати податків і зборів

Верховна Рада ухвалила у першому читанні Проект Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» (№1049). Рішення підтримали 269 народних депутатів. До другого читання законопроект буде готуватися у скорочені терміни. Цим законопроектом планується внести зміни до Закону про ЄСВ щодо переходу на єдиний рахунок.

Крім того, ним передбачено внесення змін до Закону України «Про виконавче провадження» щодо звернення стягнення на кошти на єдиних рахунках платників податків, кошти на рахунках платників податків у системі електронного адміністрування податку на додану вартість і в системі електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового.

Проект Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» (№1051) 262 голосами Верховна Рада прийняла за основу. Законопроект до другого читання буде готуватися у скорочені на половину терміни.

Цим законопроектом планується внести зміни до Податкового кодексу і в ньому власне визначаються всі особливості функціонування єдиного рахунку. Планується, що закон набере чинності з 1 січня 2020 рокуа функціонування єдиних рахунків розпочинається з 1 числа місяця, що настає за місяцем впровадження у роботу програмного забезпечення взаємодії інформаційних систем центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику, та центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері казначейського обслуговування бюджетних коштів, але не пізніше 1 липня 2020 року.

0