Запропоновано встановити 9 березня державним святом – День народження Тараса Григоровича Шевченка

Верховна Рада України зареєструвала проект Закону України «Про внесення зміни до статті 73 Кодексу законів про працю України» (№ 4375).

З метою вшанування пам`яті та неоціненного внеску в розвиток нашої держави та її культури, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві та на підтримку ініціативи громадськості, автори законопроекту пропонують визначити держаним святом України 9 березня – День народження Тараса Григоровича Шевченка.

Встановлення Дня народження Тараса Григоровича Шевченка, як державного свята покладе початок формуванню сучасного календаря нації та держави як основи для щоденної патріотичної роботи в умовах зовнішньої агресії та спроб антиукраїнських сил заперечити самобутність та цінність національного життя українців.

Отже зазначеним законопроектом передбачається внести зміну до частини першої статті 73 Кодексу законів про працю України, доповнивши її новим абзацом стосовно встановлення 9 березня День народження Тараса Григоровича Шевченка, як державного свята.

0