Запропоновано уточнити коло осіб, на яких не поширюється обмеження щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності

Верховна Рада України зареєструвала проект Закону «Про внесення зміни до статті 25 Закону України «Про запобігання корупції» (щодо уточнення кола осіб, на яких не поширюється обмеження щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності)» (№ 4944).

Відповідно до ч. 1 ст. 25 Закону України «Про запобігання корупції»  особам, уповноваженим на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, заборонено займатися іншою оплачуваною (крім викладацької, наукової і творчої діяльності, медичної практики, інструкторської та суддівської практики із спорту) або підприємницькою діяльністю, якщо інше не передбачено Конституцією або законами України.

Автори  законопроекту пропонують визначити, що вищезазначені обмеження не поширюються на осіб молодшого начальницького складу органів та підрозділів цивільного захисту, діяльність яких не пов’язана з виконанням контрольно-наглядових функцій, за умови, що це не суперечить і не заважає виконанню обов’язків за їх основною посадою. 

0