Запис у довідці про роботу — Держпраці

Власник або уповноважений ним орган зобов'язаний видати працівникові на його вимогу довідку про його роботу на підприємстві, в установі, організації із зазначенням спеціальності, кваліфікації, посади, часу роботи і розміру заробітної плати (ст. 49 КЗпП).

У разі необхідності власник або уповноважений ним орган видає працівникам на їхнє прохання завірені виписки з трудових книжок відомостей про роботу. Якщо підприємство, яке зробило неправильний або неточний запис, ліквідоване, відповідний запис робиться правонаступником і засвідчується печаткою, а в разі його відсутності — вищестоящою організацією, якій було підпорядковане підприємство, а в разі його відсутності — облархівом.

Виправлені відомості про роботу, про переведення на іншу роботу, про нагородження та заохочення та інші мають повністю відповідати оригіналу наказу або розпорядження.

У разі  втрати наказу чи розпорядження або невідповідності їх фактично виконуваній роботі відомості про роботу виправляються на основі інших документів, що підтверджують виконання робіт, не зазначених у трудовій книжці.

Враховуючи вищезазначене, у довідці про роботу має бути запис, що відповідає запису у трудовій книжці.

 

0