За утримані аліменти з боржника роботодавець звітуватиме щомісячно

Мін’юст затвердив Зміни до Інструкції з організації примусового виконання рішень, і, відповідно, звітувати про утримання сум аліментів із доходів працівника доведеться щомісячно.

Так, за кожною постановою про стягнення підприємствами, установами, організаціями, фізичними особами, фізичними особами — підприємцями, з якими боржник перебуває у трудових відносинах, щомісяця та після закінчення строку відповідних виплат або у разі звільнення працівника подається окремий звіт про відрахування та виплати.

Також збільшено строк стягнення аліментів за виконавчим листом за минулий час з трьох до десяти років. Таким чином, якщо за виконавчим документом, пред'явленим до виконання, аліменти не утримувалися у зв'язку з розшуком боржника, вони мають стягуватися за весь період незалежно від установленого десятирічного строку та досягнення повноліття особою, на утримання якої присуджені аліменти.

Наказ Мін’юсту набирає чинності 28 серпня 2018 р. водночас із Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України відносно створення економічних передумов для посилення захисту права дитини на належне утримання».

 

 

0