Водій потрапив у ДТП під час виконання завдання роботодавця — роз’яснення ФСС НВ

Право визначати порядок дій членів комісії під час розслідування, а також визначати, чи пов’язаний нещасний випадок із виробництвом після з’ясування обставини та причини настання нещасного випадку, а також вивчення вказаних вище й інших матеріалів розслідування надано винятково комісії з розслідування нещасного випадку.

Розслідування та ведення обліку нещасних випадків невиробничого характеру, тобто таких, що не пов’язані з виконанням громадянами трудових обов’язків, здійснюються згідно з Порядком № 270. Цим Порядком не передбачена участь представників робочих органів виконавчої дирекції Фонду в комісіях із розслідування нещасних випадків невиробничого характеру.

ФСС від НВ у листі повідомив: якщо водій потрапив у ДТП й отримав травму на службовому автомобілі, виконуючи завдання за розпорядженням роботодавця, що підтверджується, зокрема, подорожнім листом й іншими відповідними документами, то розслідування нещасного випадку має бути проведено відповідно до Порядку № 1232.

Комісія має визначити, пов’язаний чи не пов’язаний нещасний випадок із виробництвом. За інших обставин розслідування випадку травмування водія має бути проведено відповідно до Порядку № 270.

0