Внесено зміни до порядку компенсації витрат роботодавця за працевлаштування переселенців

Кабмін ухвалив зміни до Порядку здійснення заходів сприяння зайнятості, повернення коштів, спрямованих на фінансування таких заходів, у разі порушення гарантій зайнятості для внутрішньо переміщених осіб.

На засіданні 6 грудня Кабмін ухвалив постанову «Про внесення змін до Порядку здійснення заходів сприяння зайнятості, повернення коштів, спрямованих на фінансування таких заходів, у разі порушення гарантій зайнятості для внутрішньо переміщених осіб». Про це повідомляє прес-служба Мінсоцполітики.

На думку міністерства, реалізація цієї постанови сприятиме забезпеченню гарантій збереження за працівниками робочих місць, посиленню соціальної відповідальності роботодавців і підвищенню ефективності заходів сприяння зайнятості для внутрішньо переміщених осіб.

Остаточний текст постанови поки що не оприлюднений.

Згідно з проектом Постанови, у разі звільнення особи, за яку надавалася компенсація, за власним бажанням до закінчення строку дії договору про компенсацію витрат роботодавця на оплату праці працевлаштованої особи з числа внутрішньо переміщених осіб за подальшого її працевлаштування за строковим трудовим договором, компенсація за таку особу не виплачуватиметься.

У разі звільнення особи, за яку надавалася компенсація, з інших причин до закінчення строку договору, за наступного її працевлаштування за строковим трудовим договором, роботодавцю виплачуватиметься залишок компенсації.

Компенсація не надаватиметься також у разі працевлаштування особи, за яку така компенсація вже виплачена.

Також прописано, що компенсація витрат роботодавця на оплату праці виплачуватиметься за кожний непарний місяць роботи, протягом року, але не більше шести календарних місяців (для працевлаштованих зареєстрованих безробітних внутрішньо переміщених осіб, громадян, зазначених у частині першій статті 14 Закону «Про зайнятість населення» — за кожний непарний місяць роботи, протягом двох років, але не більше 12 календарних місяців).

Зазначені заходи фінансуватимуться в межах дії довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, виданої згідно з Порядком № 509. У разі скасування довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи фінансування припинятиметься.

 

0