Внесено зміни до Податкового кодексу

Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо підтримки діяльності з охорони людського життя на морі відповідно до міжнародних договорів України» від 10.08.2023 р. № 3325-IX, серед іншого, внесено зміни до пп. 170.7.4 ПКУ.

Встановлено, що не включається до оподатковуваного доходу цільова благодійна допомога, що надається резидентами - юридичними чи фізичними особами у будь-якій сумі (вартості):

  • будинку дитини, дитячому будинку, загальноосвітній школі-інтернату, спеціалізованій школі-інтернату, спеціальній школі-інтернату, навчально-реабілітаційному центру, школі соціальної реабілітації та професійному училищу соціальної реабілітації органів освіти, центру медико-соціальної реабілітації дітей закладів охорони здоров'я, приймальнику-розподільнику для дітей органів Національної поліції України, спеціальній виховній установі Державної кримінально-виконавчої служби України, притулку для дітей служби у справах дітей, центру соціально-психологічної реабілітації дітей, соціально-реабілітаційному центру (дитячому містечку), малому груповому будинку для розподілу благодійної допомоги між дітьми або використання такої благодійної допомоги в інший спосіб в інтересах дітей, які перебувають у цих закладах.
  • сім'ї усиновлювачів, дитячому будинку сімейного типу, прийомній сім'ї, опікуну (піклувальнику) дитини, неповній сім'ї, багатодітній сім'ї для розподілу благодійної допомоги між дітьми або використання такої благодійної допомоги в інший спосіб в інтересах дітей, які перебувають у цих сім'ях.

Благодійна допомога, отримана сім'єю усиновлювачів, дитячим будинком сімейного типу, прийомною сім'єю, опікуном (піклувальником) дитини, неповною сім'єю, багатодітною сім'єю, звільняється від оподаткування, якщо її сума (вартість) сукупно протягом звітного податкового року не перевищує 300 000 грн.

Крім того, Закон змінює деякі норми ПКУ щодо грального бізнесу та єдиного податку.


Ще більше інформації на KADREX

 

 

🍁 KadrEX   🍁 facebook  🍁 youtube  🍁 telegram

0