Визначено порядок обчислення вислуги років для призначення та виплати пенсій поліцейським

Кабінет Міністрів України постановою від 2 березня 2016 р. № 154 вніс зміни до Порядку обчислення вислуги років, призначення та виплати пенсій і грошової допомоги особам офіцерського складу, прапорщикам, мічманам, військовослужбовцям надстрокової служби та військової служби за контрактом, особам начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ та членам їхніх сімей.

Постановою передбачається відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» зараховувати поліцейським окремі періоди служби, роботи та навчання до вислуги років для призначення пенсій та виплати одноразової грошової допомоги при звільненні, а також призначення пенсій державним службовцям, працівникам навчальних, медичних закладів, науково-дослідних установ Міністерства внутрішніх справ України або Національної поліції з числа колишніх працівників міліції.

Уряд, вважає, що прийняте рішення дозволить забезпечити соціальний захист поліцейських у частині призначення та виплати пенсій та одноразової грошової допомоги.

0