Визначено критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері посередництва у працевлаштуванні за кордоном

Кабінет Міністрів своєю постановою затвердив критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері посередництва у працевлаштуванні за кордоном і визначається періодичність проведення планових заходів державного нагляду (контролю) Міністерством соціальної політики.

Проект акта було розроблено з метою підвищення ефективності державного нагляду (контролю) у цій сфері. Ефективність такого контролю, зауважують у Міністерстві, значним чином залежить від наявності чітких деталізованих критеріїв, за якими можна оцінити потенційні загрози (ризики) для громадян України, які, користуючись послугами посередників, виїжджають за кордон з метою працевлаштування. Крім того, необхідно встановити періодичність проведення перевірок суб’єктів господарювання, які займаються посередництвом у працевлаштуванні за кордоном.

Згідно із прийнятим 26 жовтня ц.р. на засіданні Уряду рішенням, для кожного суб’єкта господарювання у цій сфері буде визначено один із трьох ступенів ризику: високий, середній або незначний, залежно від строку провадження діяльності, кількості працевлаштованих за кордоном осіб, наявності обґрунтованих скарг на діяльність таких посередників, інших критеріїв.

Посередники з високим ступенем ризику перевірятимуться органом державного нагляду (контролю) не частіше ніж один раз на два роки, із середнім ступенем ризику – один раз на три роки, із незначним ступенем ризику – один раз на п’ять років, що зменшує навантаження на суб’єктів господарювання з одночасним підвищенням загальної ефективності державного нагляду (контролю) у сфері посередництва у працевлаштуванні за кордоном.

За інформацією Мінсоцполітики України

0