Визначений механізм отримання даних про зарплату для обчислення пенсії у разі втрати документів про її нарахування

Мінсоцполітики та Мінфін спільним наказом від 28.03.2016 р. № 305/392 та Правління Пенсійного фонду України постановою від 20.03.2016 р. № 6-1 затвердили Порядок отримання з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків даних про заробітну плату (дохід) для призначення пенсії у разі втрати документів про її нарахування та виплату. 

Порядком визначається механізм обміну інформацією на центральному рівні між Державною фіскальною службою України та Пенсійним фондом України, а також порядок складання та подання Пенсійним фондом України запитів на отримання інформації з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків (далі - ДРФО) щодо надання даних про заробітну плату (дохід) за період з 01 січня 1998 року до 01 липня 2000 року (за наявності) для призначення пенсії у разі втрати документів про її нарахування та виплату.

Пенсійний фонд України подає запити до ДФС, а ДФС надає відповіді на запити Пенсійному фонду України виключно в електронній формі за допомогою телекомунікаційних каналів конфіденційного зв'язку в спеціальній телекомунікаційній системі (мережі) органів виконавчої влади Національної системи конфіденційного зв'язку.

У разі виникнення обставин, які унеможливлюють виконання положень цього Порядку, суб'єкти інформаційного обміну зобов'язані інформувати про це один одного протягом двох робочих днів з дати виникнення таких обставин.

Пенсійний фонд України протягом п'яти робочих днів з дати одержання повідомлення або звернення про отримання даних про заробітну плату (дохід) фізичних осіб для призначення пенсії у разі втрати документів про її нарахування та виплату формує запит і подає його до ДФС. Запит формується у разі виникнення потреби, але не частіше ніж один раз на день, та може містити інформацію щодо однієї або декількох фізичних осіб.

0