Виплата відпускних пізніше — ДФС

    У заяві працівник може висловити своє бажання про отримання відпускних у строки, визначені між ним і роботодавцем.

    Заробітна плата працівникам за час відпустки виплачується не пізніше ніж за три дні до її початку (ст. 21 Закону про відпустки). Така ж норма наведена у частині четвертій статті 115 КЗпП.

    У зазначений строк має виплачуватися заробітна плата за час всіх видів відпусток, передбачених статті 4 Закону про відпустки, за винятком відпусток у зв’язку з вагітністю та пологами, оплата яких регулюється іншими законодавчими актами.

    Втім відповідно до параграфу 2 статті 7 Конвенції № 132 суми, що належать до виплати за час відпустки, виплачуються зацікавленій особі до відпустки, якщо інше не передбачено в угоді щодо цієї особи та роботодавця.

    Отже, враховуючи положення зазначеної Конвенції та те, що конкретний період надання щорічної відпустки або її частини узгоджується між працівником і роботодавцем, у разі необхідності отримання частини, наприклад, щорічної відпустки у стислі терміни, в заяві працівник може висловити своє бажання про отримання заробітної плати за неї в строки, визначені між працівником і роботодавцем.


 


 

0