Винагорода за роботу членом виборчої комісії збільшить суму відпускних

Мінсоцполітики нагадало: винагороду, нараховану за час роботи у виборчих комісіях, включають при обчисленні середньої зарплати для оплати часу щорічної відпустки за основним місцем роботи.

Зарплату, нараховану за час роботи у виборчих комісіях чи комісіях всеукраїнського референдуму, включають до фактичної зарплати за основним місцем роботи при обчисленні пенсії та середньої зарплати у випадках, передбачених законодавством.

Така вимога прописана у п. 3 постанови Уряду «Про умови оплати праці членів виборчих комісій, комісій всеукраїнського референдуму» від 28.07.2004 р. № 966.

Однак для того, щоб працівнику нарахували відпускні з урахуванням вказаної норми, співробітник повинен надати своєму роботодавцю відповідну довідку.

Якщо ж працівник не надав довідку про нараховану суму винагороди за роботу у виборчій комісії, тоді керуємось абз. 6 п. 2 Порядку № 100: час, протягом якого працівники згідно з чинним законодавством або з інших поважних причин не працювали і за ними не зберігався заробіток або зберігався частково, виключають з розрахункового періоду.

0