Вимоги до посередників з працевлаштування за кордоном можуть посилити

Проект доступний для обговорення. Мінсоцполітики пропонує удосконалити ліцензійні умови для посередників з працевлаштування за кордоном.

Запропоновано встановити, що для отримання ліцензії ліцензіату необхідно буде, крім інших документів, подати копію зовнішньоекономічного контракту з іноземним суб’єктом господарювання про співпрацю з працевлаштування, невід’ємним додатком до якого буде проект трудового договору.

Такий проект має бути завірений іноземним роботодавцем і містити взяті ним на себе зобов’язання, а також інформацію про умови праці. Проект трудового договору складається українською мовою та мовою країни перебування роботодавця. Крім того, договір має відповідати вимогам законодавства України та країни працевлаштування.

Посередник із працевлаштування за кордоном до укладення договору з клієнтом повинен надати йому повну і достовірну інформацію про умови праці та проживання в країні працевлаштування. Договір має бути укладений у письмовій формі, а його умови не можуть бути гіршими зазначених у проекті договору, який подавався для отримання ліцензії.

Запропоновано встановити вимоги і до офісу ліцензіата. Зокрема, ліцензіат повинен фактично провадити господарську діяльність в нежитловому приміщенні, що належить йому на праві власності або користування. Також його офіс має бути забезпечений оргтехнікою, засобами телефонного зв’язку та доступом до Інтернету.

Крім того, у посередника з працевлаштування за кордоном обов’язково має бути сайт, а в штаті працювати хоча б один співробітник з вищою юридичною освітою.

Проект Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з посередництва у працевлаштуванні за кордоном доступний для обговорення. Бажаючі можуть направляти свої пропозиції і зауваження на адресу: 01601, Київ, вулиця Еспланадна, 8/10; e-mail: info@mlsp.gov.ua.

 

0