Вихідні дні у квітні – 2019

    Завдяки Великодню та Дню праці українці будуть відпочивати цілих п’ять днів поспіль — з 27 квітня до 1 травня. Загалом же у квітні будемо мати 20 робочих днів і 10 вихідних.

    Враховуючи положення статті 73 КЗпП, у 2019 р. на підприємствах, в установах, організаціях робота не проводитиметься, зокрема, у такі святкові дні та дні релігійних свят:

  • 28 квітня — Пасха (Великдень);
  • 1 травня — День праці.

    За статтею 67 КЗпП, якщо святковий або неробочий день співпадає із суботою або неділею, вихідний переноситься на наступний після святкового або неробочого. Тобто 29 квітня (понеділок) буде вихідним.

    Крім того, розпорядженням від 10 січня 2019 р. № 7-р Кабмін рекомендував для працівників підприємств, установ та організацій, яким установлено 5-денний робочий тиждень із двома вихідними днями (субота і неділя), перенести робочий день з вівторка 30 квітня на суботу 11 травня. У такому разі отримаємо ще пятиденні канікули з  27 квітня до 1 травня

    Це лише рекомендації Кабміну. Остаточне рішення про перенесення вихідних та робочих днів на підприємстві приймає власник або уповноважений ним орган (керівник) підприємства шляхом видання наказу чи іншого розпорядчого документа.

    Таким чином, у квітні загалом буде: календарних днів — 30; робочих днів — 20; вихідних і святкових днів — 10.

    Норма робочого часу:

  • за 40-годинного робочого тижня — 167,0;
  • за 36-годинного робочого тижня — 151,2;
  • за 24-годинного робочого тижня — 100,8.

    Як працюватимуть банки та Центри обслуговування у святкові дні березня поки що невідомо.


 

0