Відпустка переведеного працівника — ФСС

У разі переведення працівника на роботу на інше підприємство грошова компенсація за невикористані ним дні щорічних відпусток за його бажанням має бути перерахована на рахунок підприємства, куди перейшов працівник. Нараховує та сплачує ЄСВ підприємство, з якого працівник звільняється за переведенням, та відповідно відображає ці суми у звіті про ЄСВ.

У разі надання відпустки на новому місці роботи дні щорічної відпустки, яка надається за період роботи на попередньому місці роботи, оплачуються із суми компенсації, яка перерахована на нове місце роботи.

Новий роботодавець лише виплачує працівнику суму грошової компенсації без нарахування ЄСВ. Крім того, він не відображає суму виплаченої працівнику компенсації у звіті про ЄСВ.

Якщо компенсація за невикористану відпустку була нарахована та з неї сплачено ЄСВ на попередньому місці роботи, а виплачена на новому місці роботи, то в разі настання страхового випадку в період перебування у трудових відносинах за новим місцем роботи для обчислення середньої заробітної плати вона не враховується.

 

0