Відповіді на всі запитання: розпочала роботу гаряча лінія щодо е-лікарняних

Міністерство охорони здоров’я повідомляє, що спільно з партнерами з Міністерства соціальної політики, Міністерства цифрової трансформації, Національної служби здоров'я, Пенсійного фонду та Фонду соціального страхування України, за підтримки проєкту Світового банку запущено роботу контактного центру. Його працівники надають консультації з питань, пов’язаних із запуском електронних лікарняних.

Отримати необхідні роз’яснення можна, зателефонувавши за номером гарячої лінії — 1677.

Контактний центр працюватиме щоденно упродовж трьох місяців. Близько 20 операторів надають консультації щоденно з 08 до 22 години, щоб люди могли отримати відповіді на запитання в будь-який момент.

«Щоб адаптувати зміни швидше та якісніше, нам потрібно налагодити взаємодію з людьми. Тому ми разом з повноцінним стартом реформи запустили гарячу лінію та розраховуємо на зворотний зв’язок, щоб покращити сервіс державних цифрових послуг і разом зробити його зручним та зрозумілим для всіх», — заявила заступниця міністра з питань цифрового розвитку Марія Карчевич.

Від моменту запуску реформи лікарняних в електронній системі охорони здоров'я лікарі сформували понад 3,9 млн медичних висновків про тимчасову непрацездатність. На їх підставі в реєстрі ПФУ сформовано 2,9 млн е-лікарняних, виплати за якими вже склали понад 1 млрд грн.

«Запуск такого масштабного сервісу ставить перед нами великі виклики, і ми хочемо адекватно на них реагувати, щоб реформи в медичній сфері проходили безболісно для лікарів та пацієнтів», — відзначила Марія Карчевич.

0