Відбулось чергове засідання Спільної робочої комісії з підготовки проекту Генеральної угоди на новий строк

14 квітня відбулось чергове засідання Спільної робочої комісії з підготовки проекту Генеральної угоди на новий строк.

Комісія дійшла згоди рекомендувати сторонам укласти Генеральну угоду на 2016-2017 роки. У зв’язку цим було переглянуто та актуалізовано терміни виконання зобов’язань, передбачених проектом Угоди.

Крім того з урахуванням проведених напередодні засідання консультацій та зустрічей координаторів сторін вдалося врегулювати низку принципових розбіжностей та ухвалити рішення з питань перегляду розміру мінімальної заробітної плати у 2016 році, термінів та основних підходів при формуванні пропозицій щодо її розміру впродовж дії Угоди, а також алгоритму спільних дій у разі перевищення фактичного рівня інфляції над прогнозним.

Водночас члени комісії від профспілкової сторони не готові були висловити остаточно позицію сторони щодо напрацьованих компромісних рішень з питань заробітної плати у бюджетній сфері, зменшення грошового розриву між посадовим окладом (тарифною ставкою) працівника I тарифного розряду Єдиної тарифної сітки та мінімальною заробітною платою за наявності можливостей зведеного бюджету.

Зі свого боку, з урахуванням соціально-економічних чинників члени комісії від сторони роботодавців запропонували переглянути попередньо узгоджене положення щодо розміру заробітної плати некваліфікованого працівника небюджетної сфери.

Спільна робоча комісія прийняла рішення щодо уточнення виконавців зобов’язань, визначених проектом Угоди, та рекомендувала сторонам прискорити укладення Генеральної угоди.

Після розгляду СПО об’єднань профспілок та СПО сторони роботодавців останніх трьох положень, що потребують прийняття узгодженого рішення, Спільна робоча комісія проведе додаткове засідання.

За інформацією Мінсоцполітики України

0