❓В якому журналі сектора діловодства реєструвати списки персонального військового обліку

Списки персонального військового обліку щороку реєструються до 25 січня в установленому порядку в службі діловодства підприємства. У якому саме журналі потрібно реєструвати ці списки?


Відповідно до п. 40 Порядку організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів, затвердженого постановою КМУ від 30.12.2022 р. № 1487, щороку до 25 січня (станом на 1 січня) списки персонального військового обліку та відомості оперативного обліку підписуються керівником підприємства, а також особою, відповідальною за ведення військового обліку, та реєструються в установленому порядку в службі діловодства підприємства. Проте в цьому Порядку не зазначено, в якому журналі потрібно їх реєструвати.

Отже, до номенклатури справ служби діловодства можна внести нову номенклатурну справу під назвою «Журнал реєстрації листування з ТЦК та СП».

Якщо ж не заводити нової номенклатурної справи у вигляді журналу, слід врахувати такі аргументи. Списки персонального військового обліку надаються в подальшому для звіряння в ТЦК та СП, де працівники перебувають на військовому обліку.

Тобто списки є вихідним документом підприємства, а отже, їх слід реєструвати в журналі вихідної документації, строк зберігання якої становить три роки (ст. 123 Переліку типових документів, що створюються під час діяльності державних органів та органів місцевого самоврядування, інших юридичних осіб, із зазначенням строків зберігання документів, затвердженого наказом Міністерства юстиції України від 12.04.2012 р. № 578/5).


0