Усунення порушень законодавства про працю не звільняє від штрафу: рішення суду

За результатами позапланової перевірки управління Держпраці в Миколаївській області на підприємстві встановлено порушення вимог законодавства про працю, зокрема недотримання мінімальних державних гарантій в оплаті праці.

Посадових осіб підприємства зобов’язано:

  • виплачувати поточну зарплату працівникам не рідше двох разів на місяць через проміжок часу, що не перевищує 16 календарних днів, та не пізніше семи днів після закінчення періоду, який оплачується;
  • виплатити зарплату працівникам за весь час щорічної відпустки не пізніше ніж за три дні до початку відпустки;
  • забезпечити розмір мінімальної зарплати працівникам, як це передбачено законом;
  • організувати виплату всіх сум, що належать від підприємства, працівнику в разі звільнення, враховуючи виплату середнього заробітку за весь час затримки до дня фактичного розрахунку.

Підприємство всі виявлені порушення визнало та усунуло. Проте, суд не задовольнив пропозиції підприємства щодо скасування постанови про накладання штрафних санкцій, винесеної уповноваженою особою управління Держпраці в Миколаївській області, за умов добровільного та своєчасного усунення порушень.

Миколаївський окружний адміністративний суд вказав: усунення порушень законодавства про працю не звільняє підприємство від сплати штрафу.

Тож своїм рішенням суд відмовив підприємству у скасуванні постанови управління Держпраці в Миколаївській області про накладання штрафних санкцій на суму 64 000 грн.

 

0