Україна залучає кращий міжнародний досвід для реформування державної служби зайнятості

З 5 по 6 грудня в Києві пройшло обговорення реформування державної служби зайнятості за ініціативи Міжнародної організації праці, Програми розвитку ООН, та за участі керівництва Міністерства соціальної політики та держслужби зайнятості.

Експерти Міжнародної організації праці та Програми розвитку ООН представили результати функціональної оцінки державної служби зайнятості. Українські фахівці ознайомились з європейською практикою та моделями надання послуг, і на основі рекомендацій, наданих МОП та ПРООН, розробили проект дорожньої карти впровадження реформи.

Перший заступник Міністра соціальної політики Ольга Крентовська звернула особливу увагу експертів на важливості проведення реформи у контексті децентралізації. «Державна служба зайнятості повинна адаптуватися до змін у державному управлінні, особливо це стосується процесу децентралізації – там найбільше джерело ресурсів для створення нових робочих місць, для соціального захисту вразливих категорій громадян та наявний фактор мотивації керівництва на місцях для ефективного залучення і використання ресурсів», – заявила Ольга Крентовська.

Міністерство соціальної політики України у 2015 році звернулося до ПРООН і МОП році з проханням надати державній службі зайнятості підтримку в проведенні функціональних змін як основи для реалізації комплексних реформ. Метою цих реформ є запровадження нової моделі функціонування базових центрів зайнятості, що змінить сферу і методи надання послуг, взаємодію з іншими суб’єктами ринку праці, покращить орієнтацію на клієнта та забезпечить повне охоплення шукачів роботи та роботодавців і стандартизацію рівня обслуговування на всій території України.

За інформацією Міністерства соціальної політики України

 

0