Триває реформа у сфері соціального страхування

Коаліційною угодою Верховної Ради України VIII скликання «Європейська Україна» визначено пакет реформ, в т.ч. у сфері загальнообов’язкового державного соціального страхування, однією із складових якої є об’єднання фондів соціального страхування.

На виконання вимог Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування», яким запроваджено реформу, 4 березня 2016 року відбулося засідання правління Фонду соціального страхування України.

У ході засідання були затверджено Положення про виконавчу дирекцію Фонду, Типові положення про її робочі органи, Положення про оплату праці, яке набере чинності після відкриття рахунків Фонду у Державній казначейській службі України, Порядок складання та виконання бюджету Фонду, Класифікацію видатків Фонду.  

Правлінням затверджено граничну чисельність та структуру Виконавчої дирекції Фонду, в той час, як структура робочих органів Фонду буде розглядатись на наступному засіданні.

Одним з ключових питань порядку денного засідання правління Фонду – це розгляд проекту бюджету Фонду на 2016 рік. За результатами його обговорення правлінням схвалено проект бюджету на 2016 рік, який в установленому порядку буде внесено Мінсоцполітики на затвердження Уряду.

З метою подальшого запровадження діяльності Фонду, виконавчої дирекції, її робочих органів правлінням надано низку протокольних доручень директору Виконавчої дирекції Фонду, зокрема щодо:

  • розроблення критеріїв підбору кандидатур на посади заступників директора виконавчої дирекції, керівників управлінь та відділень Фонду;
  • підготовки проекту структури робочих органів Фонду з урахуванням норм законодавства щодо реєстрації юридичних осіб;
  • розроблення порядку передачі повноважень та функцій фінансування страхових виплат та соціальних послуг від робочих органів фондів, що ліквідуються, до робочих органів виконавчої дирекції Фонду з метою забезпечення безперервності цих функцій;
  • підготовки антикорупційної програми Фонду.

Крім того, прийнято рішення звернутися від правління Фонду до Мін’юсту з проханням надати офіційне роз’яснення процедури формування робочих органів виконавчої дирекції Фонду, які утворюються шляхом злиття відповідних робочих органів фондів, що реорганізуються.

За інформацією Мінсоцполітики України

0