Строки зберігання кадрових документів переглянуть

    Укрдержархів запропонував уточнити строки зберігання документів та внести нові види документів із строками їх зберігання у зв’язку із змінами у законодавстві.

    Про це свідчить розроблений проект наказу Мін’юсту «Про затвердження Змін до Переліку типових документів, що створюються під час діяльності державних органів та органів місцевого самоврядування, інших установ, підприємств та організацій, із зазначенням строків зберігання документів».

    Запропонованих змін багато і серед них можна виділити:

  1. Поява піврічної фінзвітності із строком зберігання п’ять років.
  2. Товарно-матеріальні звіти із строком зберігання три роки.
  3. Податкові накладні логічно доповнили й розрахунками коригування кількісних і вартісних показників до них та реєстрами податкових накладних із строком зберігання три роки
  4. Для документів (відомості, списки, довідки, звіти) з обліку наявності та руху робочої сили запропоновано термін зберігання п’ять років. Аналогічні строки й для листування про комплектування та використання трудових ресурсів, плинність робочої сили
  5. Для статистичних звітів про наявність вакантних посад, вивільнення працівників, прийняття працівників, наявність і працевлаштування осіб з інвалідністю строки пропонують скоротити із п’яти до трьох років.
  6. Списки працівників, яким дається право на безкоштовне одержання лікувально-профілактичного харчування у зв'язку з особливо шкідливими і особливо важкими умовами праці будуть зберігатися до заміни новими.

 

0