Стимулювання погашення недоїмки платниками єдиного внеску — законопроект

    У Верховній Раді зареєстровано законопроект №10065 «Про внесення змін до розділу VIII "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" щодо стимулювання погашення недоїмки платниками єдиного внеску, які перебувають на обліку в органах доходів і зборів, розташованих на території Донецької та Луганської областей».

    Як зазначено у пояснювальній записці, метою законопроекту є стимулювання до погашення платниками ЄСВ, які перебувають на обліку в органах доходів і зборів, розташованих на території Донецької та Луганської областей, протягом шести місяців недоїмки, що виникла у період до 14 квітня 2014 р. Наслідком цього є списання заборгованості зі сплати штрафних санкцій та пені, які нараховуються протягом усього часу існування заборгованості, в т. ч. у період проведення антитерористичної операції. 

    При цьому проектом Закону передбачено, що до таких платників на період погашення сум недоїмки зупиняється застосування норм частини шостої статті 25 Закону № 2464-VI у частині зарахування сплачених сум ЄСВ в рахунок сплати штрафів та пені у порядку календарної черговості їх виникнення.

    У разі прийняття Закону він набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

0