Статус ветерана війни пропонують давати всім мобілізованим військовослужбовцям

Народні депутати Юлія Тимошенко, Іван Кириленко та Вадим Івченко пропонують розширити перелік осіб, яким надається статус ветерана війни.

Статус учасника війни зможуть отримати військовослужбовці, які були покликані на військову службу під час мобілізації, на особливий період, починаючи з 2014 року.

Зараз статус учасника війни можуть отримати співробітники установ і підприємств, які безпосередньо брали участь в проведенні АТО. Військовослужбовці, які брали участь в АТО, отримують статус учасника бойових дій.

Також депутати пропонують посилити соціальні гарантії ветеранів війни. Зокрема, запропоновано збільшити розмір знижки на оплату комунальних послуг для учасників бойових дій з 75 % до 90 % і з 50 % до 65 % — для учасників війни і сімей загиблих військовослужбовців.

Крім того, запропоновано додатково врегулювати земельне питання. Будуть встановлені граничні терміни для виділення земельних ділянок — не пізніше двох місяців з моменту подання заяви. Для цього земельні ділянки, передбачені для виділення ветеранам війни, будуть внесені в окремий держреєстр. За бажанням ветерана, замість земельної ділянки йому буде надаватися грошова компенсація.

Законопроект № 7069-1 «Про внесення змін до Закону України« Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту »щодо підвищення рівня соціального захисту ветеранів війни» зареєстрований у Парламенті 25 вересня 2017 р.

0