Щодо паперової пенсійної справи

Пенсійний фонд України надав роз'яснення щодо можливості видачі територіальним управлінням Пенсійного фонду України на вимогу пенсіонера копії його паперової пенсійної справи.

Так згідно із пунктом 4.8 розділу ІV Порядку подання та оформлення документів для призначення (перерахунку) пенсій відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», затвердженого постановою правління Пенсійного фонду України від 25.11.2005 № 22-1, паперові пенсійні справи зберігаються в органах, що призначають пенсії, за місцем проживання чи реєстрації або за місцем перебування пенсіонера.

Пенсіонерові, за його зверненням, надається виписка з розпорядження про призначення (перерахунок) пенсії з інформацією про періоди страхового стажу та заробітної плати (доходу), які враховані при розрахунку пенсії (пункт 4.9 розділу ІV Порядку).

Пенсійний фонд зауважив, що водночас, пенсіонер може ознайомитись з матеріалами пенсійної справи на прийомі в управлінні Пенсійного фонду України, в якому зберігається його пенсійна справа.

0