Соціальним робітникам та психологам установлюється надбавка за вислугу років із 1 лютого

    Переліком посад працівників, які мають право на встановлення надбавки за вислугу років, визначеним п. 3 Порядку виплати надбавки за вислугу років працівникам державних та комунальних установ соціального захисту населення, не було передбачено таких посад, як соціальний робітник і психолог. Однак наказом Мінсоцполітики (чинний із 18 січня 2019 р.) право на таку надбавку поширено на зазначені категорії працівників державних та комунальних установ соціального захисту населення.

    Надбавки за вислугу років працівникам, у т. ч. тим, які за даними трудових книжок на дату набрання чинності цим наказом, мають необхідний стаж роботи, встановлюються з дотриманням норм п. 9 Порядку, яким передбачено, що «встановлення надбавки за вислугу років або зміна її розміру проводиться з початку місяця, що настає за місяцем роботи, в якому виникло таке право».

    Таким чином, надбавка за вислугу років соціальним робітникам і психологам державних та комунальних установ соціального захисту населення установ установлюється з 1 лютого 2019 р. у відповідному розмірі з урахуванням наявного стажу роботи.

    Якщо працівник територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) станом на 18 січня 2019 р. має сумарний стаж роботи на посадах соціального робітника і соціального працівника більше 10 років, то він має право на надбавку за вислугу років у розмірі 20 % посадового окладу, яка йому встановлюється з 1 лютого 2019 р.

    Про це йдеться в листі Мінсоцполітики.

 

0