Скасовано обов'язок випускників відпрацьовувати три роки після закінчення ВНЗ

Президентом України підписано Закон «Про внесення змін до Закону України «Про вищу освіту» щодо працевлаштування випускників» № 1662-VIII, прийнятий парламентом 6 жовтня 2016 р.

Закон набирає чинності 1 січня 2017 р., з цієї дати скасовується обов’язок вищих навчальних закладів працевлаштовувати випускників, а випускників педагогічних і медичних вишів — відпрацьовувати три роки за направленням після закінчення навчання.

Крім того, внесеними змінами до ч. 3 ст. 44  Закону України «Про вищу освіту» надається право на першочергове зарахування осіб, які укладуть угоди про відпрацювання не менше трьох років  у сільській місцевості та селищах міського типу, до вищих медичних і педагогічних навчальних закладів за державним замовленням. Частиною 4 ст. 64  Закону України «Про вищу освіту» передбачається, що випускникам вищих медичних і педагогічних навчальних закладів, які уклали угоди про відпрацювання протягом трьох років у  сільській місцевості і селищах міського типу, держава відповідно до законодавства забезпечує безоплатне користування житлом з опаленням і освітленням у межах встановлених норм. 

0