Скасовано форму медичної довідки № 133/о

Наказом Мінохорониздоров’я від 10 лютого 2017 р. № 116 скасовано форму медичної довідки про стан здоров’я особи, яка претендує на заняття посади, пов’язаної з виконанням функцій держави чи місцевого самоуправління (форма № 133/о).

Але у зв’язку з відбором кандидатів на посади судді місцевого суду, оголошеного 3 квітня, необхідно провести спеціальну перевірку кандидатів, зокрема, стану їхнього здоров’я.

До переліку документів, які кандидат на посаду судді має подати до ВККС для участі у відборі, включена довідка медичного закладу про стан здоров’я кандидата із висновком щодо його придатності до роботи на посаді, пов’язаній із виконанням функцій держави. ВККС не має права вимагати від кандидата надання документів, не передбачених законом «Про судоустрій і статус суддів».

Тому ВККС направила в. о. Міністра охорони здоров’я Уляні Супрун листа з проханням у найкоротший термін повідомити про чинність медичних довідок за формою № 133/о, виданих до та після набрання чинності наказом Мінохорониздоров’я № 116, а також щодо можливості проведення Міністерством чи іншими уповноваженими органами спеціальної перевірки відомостей щодо кандидатів за такими довідками.

Якщо таку перевірку провести неможливо, Комісія просить Мінохорониздоров’я вказати форму довідки, яку має подати до ВККС кандидат у судді відповідно до вимог закону «Про судоустрій і статус суддів».

0