Штраф за неналежне оформлення неповнолітнього працівника — судова практика

    Рішенням суду підтверджено правомірність дій Управління Держпраці в Івано-Франківській області щодо накладення штрафних санкцій за допуск працівника до роботи без належного оформлення трудових відносин.

    В ході проведеного інспекційного відвідування у фізичної особи — підприємця, що займається роздрібною торгівлею продуктами харчування, напоями та тютюновими виробами інспектором праці виявлено порушення частини третьої статті 24 КЗпП в частині допуску неповнолітнього працівника до роботи без належного оформлення із ним трудових відносин.

    За такі порушення законодавства про працю Управлінням Держпраці в Івано-Франківській області на ФОП — підприємця накладено штраф у розмірі 111 690 гривень.

    Не погодившись із цим рішенням, ФОП звернувся з адміністративним позовом до Івано-Франківського окружного адміністративного суду із проханням скасувати постанову з підстав її протиправності.

    За результатами розгляду адміністративної справи суд дійшов до висновку, що ФОП допущено порушення  вимог частини третьої статті 24 КЗпП, а саме: допущено неповнолітнього працівника до роботи без належного оформлення з ним трудових відносин, а тому рішенням Івано-Франківського окружного адміністративного суду визнано правомірними дії Управління Держпраці, а підприємцю відмовлено в задоволенні позовних вимог у повному обсязі.

 

0